Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Otec zpěváka Adama Mišíka, známý písničkář Vladimír Mišík, si k sedmdesátinám nadělil dokument o svém životě, který natáčela režisérka Jitka Němcová, vdova po slavném Otakaru Vávrovi. Pod názvem Nechte zpívat Mišíka v něm odtajnil řadu svých 13. komnat, a že jich není málo.

Nikdy například nepoznal svého otce. Maminka mu řekla pouze to, že to byl americký voják. "Máma pracovala jako slovenská zdravotní sestra koncem války u Červeného kříže někde v Německu a přeběhla za demarkační čáru, kde potkala amerického vojáka. Zamilovali se a z jejich vztahu jsem se později narodil já. V Praze pak máma dostala dopis od otcova kamaráda, že padl v Koreji. Ale ono je to všechno jinak, jak uvidíte ve filmu," svěřil týdeníku Téma. Jeho matka pak pracovala jako vedoucí bufetu na americké ambasádě v Praze a hlídala děti pracovníků ambasády, což v totalitním Československu k dobrému kádrovému profilu nepřispělo.

Nejen minulost ale Vladimíra Mišíka poznamenala. Problémy mu v profesi způsobil i jeho zdravotní stav. Od mládí totiž trpí těžkým astmatem. Léčí se pomocí kortikoidů, kvůli nim začal nejenom přibírat, ale vedlejší účinky mají i na orgány. "Už mi přestaly fungovat nadledviny, jak jsem byl léčený hormony. Doktoři se ptají, proč pořád koncertuju. Že bych už asi nemusel. Ale já říkám, že to je, jako kdybych přestal dýchat," prozradil.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám