Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Topení dřevem je v současnosti nejvýhodnější formou vytápění. Dřevo je totiž stále nejlevnějším palivem, a při topení v kvalitních kotlích či kamnech dochází k maximálnímu využití jeho výhřevnosti. Od ledna roku 2018 se dle ministerstva životního prostředí již nebudou moci prodávat kotle, krbová kamna s tv a vložky s tv, i již tak přísné, emisní třídy 3. Od 1. 9. 2022 potom začne platit úplný zákaz provozu kotlů třídy 1 a 2 pod vysokou pokutou. Kotle emisní třídy 3 a vyšší se budou podle stávající legislativy moci používat nadále. Pořiďte si proto zavčas krbová kamna nebo kotel emisní třídy 3 a buďte na stávající změny připraveni.

Kotle Prity splňují nové směrnice

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Mezi kotle, které tyto nové směrnice splňují, patří např. výkonný kotel s teplovodním výměníkem Prity MA 18 NEW LINE, který je na dřevo a dřevěné nebo hnědouhelné brikety. Kotel Prity má automatickou regulaci primárního vzduchu, která umožňuje plynulé ovládání horké vody, což zvyšuje efektivitu provozu a nepřerušovaný proces hoření. Krbová kamna Prity jsou skvělým kompromisem mezi krbem a kamny. Mezi jejich přednost patří vysoký výkon, dlouhá životnost a pohodlné ovládání, které zvládne každý. Krbová kamna jsou vhodná na chatu, chalupu i pro rodinný dům.

Která kamna jsou vhodná pro patrové domy?

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Pro patrový větší dům jsou také skvělým tipem praktická a výkonná krbová kamna Prity WDW24 s teplovodním výměníkem. Tato krbová kamna Prity mají litinový rošt a jejich výměník je situován do 3 svislých stran kolem topeniště a vodorovně v příčce před odtahem spalin na výstupu z kamen. Horní strana kamen je lemována přesahující ocelovou lištou, která případně umožní vložení dlažby pro estetické dotvoření interiéru. Krbová kamna Prity se pohodlně ovládají, mají dlouhou životnost a zapadnou do každého interiéru.

Výhody krbových vložek s teplovodním výměníkem

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Pokud si toužíte užívat v místnosti úžasnou hřejivou atmosféru a zároveň mít doma teplo, skvělým tipem je pro vás krbová vložka Prity s teplovodním výměníkem, díky kterému dosáhnete rovnoměrně vytopeného domu. Výkon krbové vložky s výměníkem může být až 35kW. Krbová vložka je o mnoho výhodnější nežli klasický krb, protože díky uzavíratelným proskleným dvířkům nedochází k tepelným ztrátám a navíc je zvýšena bezpečnost provozu.

Další články

Načítám