Hlavní obsah
Článek

Tereza Kostková (47) by svému synovi Toníkovi splnila vše, co mu na očích vidí. Když se tedy u nich doma začalo přemýšlet nad tím, jakého domácího mazlíčka si pořídí, měl hlavní slovo on.

„Já mám zvířata ráda. Miluju třeba koně, ale ten by se domů nevešel. Ten pes, toho bych brala. Ne ale hned. Hada máme čerstvě a nic by se nemělo citově přebíjet. Až bude krajta zabydlená, můžeme uvažovat i o psím kamarádovi, teď jsou ale podobné úvahy hodně předčasné,“ dodala Kostková na zahájení výstavy orchidejí ve skleníku Fata Morgana v pražské Botanické zahradě.

„Já osobně orchideje nepěstuji cíleně, ale doma je mívám, protože si je kupuju. I když momentálně u nás nastala trochu změna. S příchodem, nebo vlastně připlazením nového člena rodiny do našeho příbytku, jsem musela upravit podmínky. To víte, krajta královská potřebuje podmínky, na které je zvyklá, a teplota, která vyhovuje nám, jí prostě nesedí. Takže máme doma takový subtropický koutek a v něm by se mohlo dařit i orchidejím. Takže ano, možná bych se do jejich pěstování pustit mohla. Ještě to zkonzultuji a uvidím, to by se mi líbilo,“ s úsměvem vysvětlila Kostková.

Reklama

Další články

Načítám