Hlavní obsah
Článek

Má slabý zrak, po nešťastném pádu, který si přivodil doma, ho umístili do domova důchodců. Slavný herec Jan Skopeček (91) o tom nejdřív nechtěl ani slyšet, nakonec se ale musel podvolit. Už ho ale na světě netěší tolik věcí, co dřív. Jak sám říká, při životě ho teď drží psaní!

„Uklouzl jsem doma, narazil si žebra a skončil v nemocnici. Strávil jsem tam několik týdnů, uzdravil se a už se těšil domů. Jenže mi pak oznámili, že tam už mě neodvezou. Že prý už nemůžu být doma sám a jediná možnost je důchoďák. Kdybych byl nemohoucí, neřeknu ani slovo, ale vždyť mi kromě problémů s očima vůbec nic není! Nelíbilo se mi to, ale nemohl jsem proti tomu nic dělat,“ krčí rameny herec, který se s koncem života v domově pro seniory jen těžce smiřuje.

„Doma je doma. Nemám si tu ani moc s kým povídat. Ostatní většinou řeší jen zdravotní problémy. To mě moc nebaví,“ dodal herec, který se zdaleka ještě za „nerudného starce“ nepovažuje.

Ani návštěvy se k němu prý ve velkém nehrnou. Takže nebýt toho, že píše pro o generace mladšího kamaráda písňové texty, asi by se k smrti unudil. „Drží mě to při životě. Psaní textů je nyní můj největší koníček a jsem moc rád, že jsem našel tak šikovného skladatele, který pro ty moje slova vždycky složí výstižnou melodickou hudbu. Vždycky to přesně trefí. S divadlem už jsem skončil, 61 sezón bohatě stačilo,“ vysvětluje.

Skopeček píše pro Davida Laštovku z Kroků Michala Davida, revival bandu, který posvětil i známý hitmaker.

Kapela mimochodem Skopečkovi dala k devadesátým narozeninám dárkem cédéčko s deseti songy, které otextoval. A i proto nyní s chutí píše dál.

„V textech pana Skopečka nechybí humor, legrace a recese. V jedné je i jeho osobní zpověď, kde načal dokonce téma smrti. Ale i z té si vlastně dělá srandu,“ vysvětlil Laštovka, který s kumpány legendu doprovází i na besedy, kde vypráví zkušenosti z dlouhého hereckého života.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám