Hlavní obsah
Článek

Tady zase jednou měli filmoví maskéři možnost předvést, co dovedou... V právě natáčeném remaku italského hororového snímku z roku 1977 Suspiria si jednu z hlavních rolí vedle Dakoty Johnson (Padesát odstínů šedi) zahraje i jedna známá britská herečka, jejíž vzhled patří k nejvýraznějším napříč celému filmovému odvětví. Přesto si troufneme hádat, že ji ani při hodně detailním zkoumání ve staříkovi s čepicí nepoznáte...

Nebudeme vás dál napínat, pod maskou se ukrývá Tilda Swinton. Šestapadesátiletá herečka netradičního vzezření bývá hojně využívaná ke ztvárnění mírně vyšinutých či bezpohlavních rolí, ale o několik dekád starší pán jí na seznamu dosud chyběl... Natáčení snímku probíhá v těchto dnech v Berlíně.

Držitelka řady hereckých ocenění včetně Oscara či dvou cen BAFTA proslula díky snímku Pláž, ale výrazně se zapsala také v Letopisech Narnie, Grandhotelu Budapešť, Adaptaci či Muži z Londýna. Je manželkou německého malíře Sandra Koppa a maminkou devítiletých dvojčat Honor a Xaviera. Ty pocházejí z jejího předešlého manželství se scénáristou Johnem Byrnem.

Reklama

Další články

Načítám