Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V kabaretní show Wanted, která se bude uvádět v pražské Lucerně, bude operní diva Dagmar Pecková vystupovat i jako Mackie Messer. Tedy v mužské podobě včetně nalepeného knírku. Zdálky bychom ji nepoznali.

"Nebude to poprvé, kdy budu na jevišti vystupovat v mužské podobě v mnoha rolích Mozartovských anebo barokních skladatelů. Tomu se říká kalhotková role, takže to pro mě není nic nového a mám v tom docela praxi," řekla nám.

Mužem ale nikdy být nechtěla. "Stačí mi to na jevišti. Myslím, že jsem to se svým pohlavím docela vyhrála. V operním světě je zcela jistě lepší být ženou než mužem. V mém oboru existují nádherné role, jako jsou Carmen, Marie Magdalena anebo Dalila. Na svůj pěvecký obor si nemůžu stěžovat, jsme na tom mnohem lépe než sopráni," mínila Pecková.

A na co se diváci mohou v Lucerně těšit? "Myslím, že hlavně na nádhernou hudbu Kurta Weilla. Když se do ní člověk zaposlouchá, je to jako droga a chcete víc a víc. Na emoční bázi to osloví každého. Úpravy scény se ujali bratři Cabani, kostýmů Simona Rybáková, budou taky úžasní muzikanti. Tohle Praha ani Čechy ještě nezažily," zve na svůj kabaret.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám