Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V roce 1999 byla zvolena nejkrásnější Češkou a následně se stala hvězdou světového modelingu. Dnes už je Helena Houdová (44) především matka a spirituální žena.

Blonďatá kráska s dobrým srdcem spojila své jméno s unikátním česko-indonéským projektem Green Life. Na ostrově Sumatra se s dalšími dobrovolníky snaží udržet při životě deštné pralesy a kriticky ohrožená zvířata tím, že vykupuje stromy, které by jinak vypálili investoři a místo nich vysázeli lukrativní palmu olejnou. K záchraně největší suchozemské „továrny“ na kyslík Helenu přizvala česká organizace Spolek Prales dětem.

Houdová strávila celý týden v sumaterském pralese bez elektřiny, mobilního spojení a bez připojení k internetu. Byla obklopená jen panensky krásnou přírodou, vzácnými zvířaty a vodopády, v nichž je voda tak čistá, že se dá pít. „S nejstarším synem Darienkem jsme se vydali do džungle na Sumatře, protože už odmala mám silné propojení se stromy. Zajímalo nás, jak můžeme ovlivnit pálení a kácení pralesů kvůli produkci palmy olejné nebo kaučuku. Projekt Green Life nám učaroval a nabídl jednoduché řešení. Za každých 27 korun lze koupit jeden strom, který se tak zachrání od komerčního kácení,“ uvádí Helena Houdová.

Související témata:
Sumatra
Prales

Reklama

Další články

Načítám