Hlavní obsah
Článek

Česká zpěvačka a skladatelka Markéta Irglová dnes sice slaví teprve devětadvacáté narozeniny, ale za svůj život toho stihla už opravdu hodně. Do širšího povědomí se dostala díky romantické písni Falling Slowly, která zazněla ve filmu Once.

Za tuto píseň získala roku 2008 společně s parťákem a někdejším partnerem Glenem Hansardem Oscara. Snímek Once se proslavil i díky ceně diváků na filmovém festivalu Sundance 2007.

Irglová patří k umělkyním, které spíše než na tuny make-upu sází na přirozenou vizáž. I díky dvojnásobnému mateřství ale vyspěla ve vyzrálou dámu.

Otcem holčičky Árveig (3) a syna Eyvindura (1,5) je zpěvaččin životní partner, taktéž hudebník Sturla Mio Thorisson. S rodinkou, jak už jména napovídají, žije Irglová v zemi ohně a ledu - na Islandu.

Sem tam se objeví i Česku, a to i pracovně. Naposledy se v českých končinách ukázala před měsícem na premiéře filmu Miluji tě modře, pro který složila hudbu.

S expřítelem Glenem Hansardem je Irglová dodnes kamarádkou a blízkou spolupracovnicí. Společně plánují i vydání nového alba. V roce 2011 se Markéta provdala za amerického baskytaristu Tima Iselera, ale manželství se po dvou letech rozpadlo. Štěstí našla Markéta až na dalekém Islandu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám