Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pepu Vojtka (58) poslední dobou potkávají role dědků, ať už starého Fausta v Mefistovi anebo nejstarší podoba hlavního hrdiny v Času růží. Do tohoto šuplíku ale naštěstí úplně nezapadl, v připravovaném muzikálu Muž se železnou maskou si po letech zase zahraje mušketýra.

"Budu hrát d´Artagnana, tedy ne mladého, ale po dvaceti nebo třiceti letech, kdy se ten příběh odehrává," vysvětlil. "Trochu jsem se tomu bránil, protože ve Třech mušketýrech jsem hrál Athose, ale de facto to nijak nenavazuje. Je to nový příběh, tak není podstatné, kdo koho hraje. Šlo o to, aby figury byly vyrovnané. Tak je Athosem Petr Kolář, Dan Hůlka je Porthos. Sejdeme se tam stará parta," upřesnil.

"Kdysi jsme se s Petrem Kolářem jako Athosové alternovali, d´Artagnanem byl tehdy Pavol Habera. To byla taky dobrá parta, pěkně jsme si i zašermovali," vzpomínal Pepa. "Tady ani nevím, jestli se šermovat bude. Ještě jsem neviděl ani scénář, ale času mám dost. Já totiž nebudu v tom prvním uvedení v listopadu, protože jsem na turné s kapelou, s Kabáty končíme 28. listopadu v O2 areně, v prosinci se nehraje a nastupuju až v lednu, tak budu mít čas se to aspoň pořádně naučit," uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám