Hlavní obsah
Článek

Snad každý fanda do hokeje ho uznává jako velkého profíka, je u nich velmi populární. Jeho obliba by se dala srovnávat snad jen s hokejovým bohem Jaromírem Jágrem či Dominikem Haškem. Jenže paradoxně se k němu na ulici nikdo nehlásí, autogramů rozdává málo. „Asi vypadám ve skutečnosti jinak než v televizi,“ myslí si.

Řeč je o dnes již legendárním komentátoru hokeje Robertu Zárubovi (56). Byl u všech úspěchů českého hokeje za posledních dvacet let, je autorem mnoha diváky milovaných hlášek. Obdivovatelé hokeje ho mají za ikonu, uznávají ho jako málokoho.

Přesto má však v soukromí klid.

„Ono to s tou známostí není tak žhavé. Nestává se mi zase tak často, že by mě lidé zastavovali, poznávali mě a dávali mi to nějak najevo. Možná vypadám jinak v televizi než ve skutečnosti. Občas, sem tam, se to přihodí, ale opravdu to není žádné drama,“ řekl Super.cz Záruba v Kongresovém centru, kde se připravuje na pro sebe hodně nezvyklou práci. Dostal se totiž do muzikálu Rocky, v němž bude hrát komentátora boxerských zápasů.

„Dělám to, co normálně. Nehraju, jen představuju komentátora, který komentuje zápas. Pro mě je to součást toho, co standardně dělám. Za herce se považovat nemůžu. Můj úkol je nekazit to skutečným hercům,“ zůstává skromný Záruba.

„Text nemusím říkat slovo od slova, ale hlášky jako ‚Rachna, kachna, to to letělo‘ nebudou. Prostor na improvizaci tam nicméně je. Musíme navazovat na pohyby herců a máme tam určitá místa, do kterých se musíme trefovat. Pořád to je popis děje. Ale jestli řekneme zápas, nebo utkání, to nám nikdo vytýkat nebude,“ vysvětlil nám Robert.

Ten sám se odmala aktivně věnuje různým sportům. V poslední době hlavně nepřekvapivě hokeji, brzdí ho ale úraz.

„Teď to jde špatně, mám drobné zranění, toho sportu je méně, než bych si přál. Teď se snažím hrát hokej, střídavě se k tomu dostávám a pauzíruju. Trošku mě totiž pobolívá ruka. Řekněme, že jde o únavový úraz. Přesně tu diagnózu ale neznám,“ dodal Robert Záruba.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám