Hlavní obsah
Článek

Muzikálový herec a zpěvák Ondřej Bábor se rozhodl zastat urážené a ponižované muslimské ženy, se zlou se ale potázal. Útočník, který se na něj vrhl, totiž dopadl špatně a umělci teď hrozí obvinění z nepřiměřené obrany.

„V neděli jsem jel metrem na casting do muzikálu. Všiml jsem si tam ale agresivního asi pětatřicetiletého muže, který vulgárně urážel jednu paní muslimského vyznání. Rasismus a xenofobii nesnáším, navíc to ale byla žena, a k těm se nikdo nesmí takhle chovat. Upozornil jsem ho, ať toho nechá, jinak ho vyprovodím z vagónu. Na to reagoval tak, že mi začal sázet granáty,“ svěřil se Super.cz zpěvák.

Útočník byl zjevně neúspěšný. „Žádné zranění nemám. On ale ano, protože se pořád chtěl vracet a útočit na mě, tak jsem mu zasadil poslední ránu. Na místě byl přítomný policista v civilu, volali se strážci pořádku a sanitka. Na policii jsem strávil asi čtyři hodiny. Chovali se ke mně profesionálně, ale rovnou mě upozornili, že mi hrozí kvůli nepřiměřené obraně obvinění, soud a podmíněný trest,“ prozrazuje Bábor, který momentálně finišuje přípravy muzikálu Rocky, v němž se angažuje nejen na jevišti, ale také pomáhá při choreografii boxerských soubojů.

„Má mít něco s pusou a snad s čelistí. Uvidí se, co bude v lékařských zprávách. Jenže já nejsem nijak cvičený v bojových sportech, vůbec jsem nemohl odhadnout, když na mě nastoupil, jaké jsou jeho schopnosti a zda vůči němu mohu mít převahu. V jednu chvíli jsem měl dokonce podezření, že na mě chce vytáhnout zbraň, proto jsem se bránil silněji. I když mi teď kvůli tomu hrozí lapálie, kdykoli znovu bych se rozhodl pomoci komukoli, koho napadají,“ dodal na závěr Ondřej s tím, že mu svou výpovědí velmi pomohla sama urážená žena, která z metra vystoupila a rozhodla se svědčit.

Reklama

Další články

Načítám