Hlavní obsah
Článek

Mělo jít o vyvrcholení 89. oscarového ceremoniálu. Představitelé gangsterského dua z legendárního filmu Bonnie a Clyde se ovšem cizí vinou postarali o největší trapas v celé historii udílení cen Americké filmové akademie.

V závěru ostře sledovaného ceremoniálu plného hollywoodských hvězd proběhlo vyhlášení ceny pro nejlepší film. V tu chvíli byl favoritem muzikál La La Land, který měl na kontě šest cen. Na jeviště se s velkými ovacemi dostavili Warren Beatty (79) a Faye Dunaway (76), kteří měli za úkol odhalit největší překvapení slavnostního večera.

Herci, kteří si před padesáti lety zahráli Bonnie a Clyda, skutečně vyhlásili filmem roku La La Land, ale jeho tvůrci si úspěch příliš dlouho neužili, protože došlo k chybě. Cenu nakonec dostalo drama Moonlight, v němž účinkují výhradně afroameričtí herci.

„Otevřel jsem obálku a bylo tam Emma Stone, La La Land. Proto jsem se tak dlouze díval na Faye. Opravdu jsem nechtěl být vtipný,“ omluvil se Beatty, který se společně s Dunaway stal obětí jednoho velkého nedorozumění.

Reklama

Další články

Načítám