Hlavní obsah
Článek

Málokdo to ví, ale dva slavní herečtí bratři Vladimír Dlouhý (†52), který zemřel před sedmi lety, a Michal Dlouhý (48), jenž naposledy zazářil v seriálu Bohéma, mají ještě jednoho bráchu, o dost mladšího. Oliver Dlouhý (29) není slavný v šoubyznysu, ale v obchodu už tak, že o něm píší po celém světě. Jeho firma má tržby v řádu miliard korun.

Oliver sice taky chodil do dramatického kroužku, ve finále se ale věnuje byznysu. Před lety totiž letěl s přítelkyní do Portugalska a zjistil, že přímé spoje jsou drahé. Sám si našel pětkrát levnější spoj přes Itálii, a když se vrátil domů, vymyslel vyhledávač letenek, který mu neuvěřitelně vynáší.

Před třemi lety jeho firma měla obrat 145 miliónů korun, loni už kolem 8 miliard s čistým ziskem zhruba 150 miliónů. A každý rok mají přicházet tržby v násobcích těch předchozích.

Kvůli tomu ho uznávají vyloženě po celém světě. I rodina mu přeje, přestože s bratrem Michalem vedl debatu ohledně náhlého zbohatnutí.

„Bylo to hodně nad ránem. Míša říkal, že se mu líbí, jak to má, že by to neměnil. Chápu ho, má kolem sebe hodně dobrých kamarádů. Říkal mi, že kdyby teď nějak výrazně zbohatnul, že by ztratil spojení se svými přáteli. Mně to dává smysl, byť mně se to nestalo. Nemám pocit, že bych s kamarády z dětství nebo gymplu ztratil témata na rozhovor,“ řekl Oliver v Radiožurnálu před časem.

Oliver je velmi žádaným zaměstnavatelem. V Brně v ústředí mají jeho lidé houpačky, posilovnu, saunu, mohou jít na bezplatné masáže, nebo hrát hry na konzolích. A povoleni jsou i domácí mazlíčci. Zaměstnává ale i lidi na Fidži nebo na Ukrajině.

Reklama

Další články

Načítám