Hlavní obsah
Článek

Dámy se do jeho zjevu, úsměvu i postavy určitě zamilují! Jednou z největších hvězd očekávaného muzikálového hitu Rocky bude představitel Apolla Creeda Luther Raphael Simon. Tenhle sympoš si postavu největšího soupeře hlavního hrdiny zahrál už na Broadwayi a v Německu. Teď se představí i u nás a rovnou s překvapivě slušnou češtinou, s kterou mu pomáhá i jeho česká princezna! Mrkněte na rozhovor s ním ve videu.

O koho přesně jde, neprozradil, je to ale prý žena z ansámblu, který muzikál každý den v Kongresovém centru driluje.

„Jaké jsou české ženy? Už jsem se zamiloval do české dívky. Potkal jsem ji před pár měsíci. Je to úchvatná osobnost. Myslím si, že Češi jsou vůbec úžasní lidé. Je součástí muzikálu. Nabídku na práci tady jsem dostal v Německu, kde jsem hrál Apolla Creeda v němčině. Tam jsem ji potkal, protože se přišla na Rockyho podívat. A když jsem dorazil sem, dali jsme se dohromady,“ svěřil se v rozhovoru na naši kameru sympaťák Luther. Právě měl přestávku ve zkouškách finálního zápasu. Přípravy už se blíží ke konci, vždyť už třetího března čeká soubor premiéra.

Simonovi dává čeština pořádně zabrat, musíme ale uznat, že na rozdíl od toho, jak marně se snaží zpívat někteří jiní cizinci, jemu to jde překvapivě dobře. O to víc je zvláštní, že je v Česku jen necelých padesát dní. Má ale učitele fonetiky a radí mu všichni okolo něj.

„Co bylo pro mě nejhorší? Příležitosti, to je slovo, které se těžko říká. Nebo všechno s ‚ř‘, třeba příští. Tenhle druh slov je pro mě velká výzva. Lidé na mě zkouší i to, abych řekl Tři sta třicet tři. Ještě v tom nejsem přeborník, ale zkouším to. Každý den se ptám přátel, jak se něco řekne, zjišťuji rytmus, melodii jazyka a tak. Ale je to fajn,“ dodal vystudovaný operní zpěvák, jenž je sice Američan, ale jeho rodiče pochází z Haiti, tak mluví i francouzsky, haitskou kreolštinou, ale též španělsky a německy.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám