Hlavní obsah
Článek

Choroby duše nechodí po horách, ale po lidech, a nevyhýbají se ani ženám, které se živí ve vší počestnosti svým tělem! O tom, že i mezi českými modelkami nechybí ty, které potrápila psychika, jsme již několikrát psali. Super.cz nyní exkluzivně zjistil, že na psychiatrii je hospitalizovaná další manekýna!

Jde o Miriam Bittóvou, dívku, která má za sebou pohnutou minulost. Kdysi chodila s Mírou Hrabětem, pak se ztratila na cestě v USA a po návratu mluvila o znásilnění, po rozchodu s hercem měla skandál v restauraci, v níž metala po hostech hranolky. Už předtím jednou skončila na protialkoholním oddělení. Nyní je na psychiatrii zase a alkohol za tím podle ní vůbec není. Alkoholičkou podle svých slov nikdy nebyla, za vším tehdy údajně stála špatná diagnóza a v důsledku chybějících léků ataka její dnes již rozpoznané nemoci.

„Jsem na otevřeném oddělení psychiatrické léčebny v Kroměříži. Mám schizoafektivní poruchu. Jsem tu už nějakou dobu a klidně tu ještě chvíli zůstanu, je mi tu moc dobře,“ řekla Super.cz Miriam.

Její nemoc psychiatři popisují tak, že pacienti v rozmezí několika dnů zažívají jak poruchy nálady, tak schizofrenní příznaky. Obrovskou radost, až přehnané sebevědomí a nekritičnost s megalomanskými bludy střídají projevy depresivní nálady, v níž může pacient slyšet třeba i hlasy nabádající ho k sebevraždě nebo mít pocit, že zavinil nějaké neštěstí.

K tomu se ale přidává také nějaká porucha myšlení, většinou nesouvislé myšlení, vytváření nových, nelogických slov, provádění bizarních pohybů při různých úkonech a podobně.

Na psychiatrii šla Bittóvá prý dobrovolně. „Pochopila jsem, že je potřeba vyhledat lékařskou pomoc, měla jsem nastavené špatné léky. Teď už je mi mnohem líp. Ráno po vizitě vyrábím třeba keramiku nebo si předělávám oblečení. A až mě lékaři doporučí, že už je rozumné odejít, zkusím si v Praze najít bydlení a vrátit se k modelingu,“ dodala dívka, která se před časem rozešla i se svým posledním přítelem, kterého veřejně označovala za svého snoubence.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám