Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Samozřejmě jsme věděli, že jsme pozváni na křest její další knihy Terapie v noci. Tři roky poté, co byla na mateřské, a do baru, kde bylo přítmí. Navíc se u vchodu rozdávaly povinné škrabošky. Není divu, že ani my hned zpěvačku a spisovatelku Ivu Frühlingovou nepoznali.

"Byla jsem na mateřské. Nejdřív jsem byla těhotná, pak jsem se starala o dítě. To, myslím, není málo. Byla jsem poslední z mých kamarádek, která porodila, a s jednou z kamarádek, která rodila jen chvíli přede mnou, jsme si hodně volaly a řešily naše starosti, říkaly si, kdy už je toho moc, mluvily jsme o svých pocitech. A já, když malý usnul, tak jsem v noci napsala básničku," vyprávěla nám, jak vznikala její třetí kniha.

Na rozdíl od předchozích dvou, což byly Příběhy modelek a Příběhy ze showbyznysu, tedy nejde o beletrii. "A když jsem napsala tu první básničku, tak říkala, že jsem přesně vystihla, jak se cítí, a prosila mě o další. A tak jsem psala další a další, až jich bylo sedmašedesát a zjistila jsem, že jsem vlastně napsala knihu," popsala zrod své knížky, která je podle ní románem v básních.

"Nejde jen o pocity mé kamarádky, ale i o moje, dělily jsme se o ně. To asi dělá každý autor, že si přidá i něco svého. Myslím si, že je to pro každou mamku, která toho má moc," míní Iva, která byla opravdu jednou z mála ze známých tváří ze šoubyznysu, která si dala mateřskou pauzu delší než pár měsíců.

"Moderovala jsem jeden pořad na jedné televizi, ale jinak jsem si dala volno od veřejné osobnosti. Cítila jsem, že mateřství a rodina je něco naprosto mimo tenhle svět. Chtěla jsem tu opravdovost. Chtěla jsem být bez té masky, kterou si nasazuji na veřejnosti, být jen s miminkem a s manželem," vysvětlila vlastně i to, proč křest knihy probíhal ve škraboškách - prostě si zase masku veřejně známé osobnosti nasadila.

Vrací se i na hudební pódia. "Teď jsme s kamarádem Václavem Polanským udělali novou písničku, kterou můžete vidět i na mém Facebooku, a tam si o tom s posluchači třeba i pokecám," slíbila svým fanouškům.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám