Hlavní obsah
Karen Mchitarjan
Článek

Populární bavič Ruda z Ostravy (48) bije na poplach. Jeho milované městečko je totiž v ohrožení. Po Jaromírovi Nohavicovi se rozhodl za Ostravu bojovat.

„Musím vám povědět, co se mi nedávno stalo. Vyrazil jsem do své Ostravy, zavzpomínat na staré časy. To, co se tam stalo, to jsem fakt nepobral,“ vypráví na začátku videa Ruda, který popisuje svůj hrůzný zážitek.

„Škola, kam jsem chodil, vypadala, jako by se do ní zahryznul zub času. Po tom fiasku se školou jsem se vypravil do ZOO. Podívat se, jak jim roste to slůně, jak se o něm mluvilo. Tam visel ale nápis, že z finančních důvodů je pavilon slonů otevřený jenom v neděli. Na ulici žádný člověk, nic nefungovalo a všude draho jako čert,“ říká ve videu populární bavič, který svým novým videem chce upozornit na fakt, že vláda chce krajským městům vzít část dotací.

A o co vlastně jde? Ostrava je jedním ze čtyř velkých měst ČR, které v případě schválení změny rozpočtového určení daní přijdou o významnou část příjmů svého rozpočtu. Změnu připravilo Ministerstvo financí České republiky. K prvnímu čtení by do parlamentu měla jít v září. Pokud návrh projde, ztratila by Ostrava od 1. 1. 2013 na svých příjmech zhruba 900 miliónů ročně.

„Kurde, tuš musel sem cosik zrobit, bo tu v té republice je možné všecko. Synek z ČEZ bral 500 tisíc měsíčně a včil na Ostravě chcou brát zase prachy na kulturu, sport, děcka a tak? Tuš sem vzal kameru a s kamošema sme natočili tu to video,“ říká Ruda, který je z této situace opravdu zoufalý.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám