Hlavní obsah
Článek

Herečka Kristýna Leichtová (38), která jako by se zatím lehce přibývajícím věkem rostla čím dál tím víc do krásy, přišla o milovanou práci, která jí navíc také pomáhala v živobytí. Na vině je prý pražský magistrát, který neudělil jejímu domovskému divadlu grant.

Zatímco některé pražské divadelní scény inkasují obří částky, jiné jako by lidé, kteří rozhodují o rozdělování dotací, přehlíželi. Tohle se řeší v Praze léta a evidentně se problém nikam neposunul. Proto tragicky dopadl i soubor, do kterého patřila herečka, jež se proslavila hlavně jako Iva z Comebacku.

„Divadlu se věnuji. Momentálně jsme bohužel skončili v Divadle Komedie, protože jsme nedostali roční grant od grantové komise,“ prozradila nám smutně. A i když platy v divadlech bývají směšné, i tak to je zásah do jejího rozpočtu.

„Přesto ale divadlo hraju a myslím si, že každý herec by měl dělat oboje dvoje (i film a televizi – pozn. red.), aby nezakrněl,“ přemítá Kristýna, která ale nechce soudit kolegy a kolegyně, kteří jen filmují.

„Každý to má jinak. Sama za sebe říkám, že je lepší, když člověk dělá oboje dvoje. Nebo spíš víc věcí najednou, třeba i namlouvání knihy,“ připomněla křest Deníku fejsbukové matky 2, na kterém jsme rozhovor točili. Vtipným statusům autorky o jejím „boji“ s třemi dětmi totiž propůjčuje svůj hlas.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám