Hlavní obsah
Článek

Patří mezi nejobsazovanější české herce a na svém filmovém kontě má 250 rolí (např. ve snímcích Edith Piaf, Amadeus, Bídníci či v pohádkách Nejkrásnější hádanka nebo Čertova nevěsta), když ale spatříte jeho tvář, tak se vám možná ani nevybaví jeho jméno. Mezi kolegy ve své branži je však Jan Kuželka víc než známou postavou, a když před pár dny slavil 70. narozeniny, mezi gratulanty se objevila celá řada známých osobností.

Na jeho tajnou oslavu v Průhonicích se sjeli například Zdeněk Troška, Ivan Vyskočil, Petr Kolář, Josef Vojtek s manželkou Jovankou, Josef Vágner, Hana Čížková, Eva Decastelo, Marian Vojtko, Zdeněk Barták, Jan Kopečný, Petr Jákl st., scenárista Petr Markov, novinář a dokumentarista Stanislav Motl a také muzikálový producent Oldřich Lichtenberg.

Oslavenec ale zažil naprostý šok, neboť o velké párty neměl tušení a byl doslova k slzám dojatý. „Táta nic netušil. My jsme to na něj nachystali tak, jako že jdeme jenom s rodinou na večeři s Lichtenbergovými. Byl hodně v šoku,” prozradila dcera Jana Kuželky Veronika.

Když Kuželka s manželkou a přítelem dcery přijeli k restauraci, všude bylo zhasnuto a herec chtěl jít pryč s tím, že tam nikdo není. Nakonec se rodině podařilo jej přesvědčit, aby šli přeci jen dovnitř. A tam uslyšel písničku To stárnutí zrádné, prostor se rozsvítil a tam stáli všichni gratulanti.

Nejméně půl hodiny pak herec přijímal gratulace a přebíral dárky, kterým vévodily dva naprosto originální: prvním byl perníkový dort s kuželkami a druhým byl velikánský perník ve tvaru kuželky s portrétem herce. „Já nevím, co říct. To je tak krásný. Všichni jsou úžasní, že přišli. Udělali mi obrovskou radost. Já to vážně nečekal… byl to pro mě šok,” přiznal dojatý Jan Kuželka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám