Hlavní obsah
Článek

Modelka Vlaďka Erbová (42) ochutnává trpké plody své fotbalové lásky. Poté, co byla právníkem stále právoplatné choti svého milence Tomáše Řepky (50) vyzvána, aby vrátila půlku z darů, jež od obránce fotbalové Sparty dostala, na ni podle všeho Renata Řepková podává žalobu. A co víc, posílá na ni finanční úřad. V nejhorším případě hrozí Erbové obvinění z trestného činu krácení daní.

Protože Erbová nereagovala na výzvu k vrácení půlky Řepkových darů, ledy se začínají hýbat směrem, který se bývalé české playmate ani trochu líbit nebude. "Máme připravenu řadu právních kroků," řekl deníku Aha! bez bližších detailů právní zástupce Renaty Řepkové Miroslav Duda. Listu se podařilo zjistit, že již v pátek by měla na soudu přistát na Erbovou žaloba.

A to není asi zdaleka to nejhorší, co krásku čeká. "Erbová dostala od Řepky spoustu věcí, autem počínaje a drahými šperky konče. A z těch by měla zaplatit darovací daň," uvedl dobře informovaný zdroj. Vyplývá z toho, že jde o zmiňovaný další krok Řepkové.

A proč by Vlaďka měla platit za něco, co dostala z lásky? Od darovací daně jsou totiž osvobozeni rodiče, manželé, sourozenci a blízcí příbuzní, nikoli milenky. "Jsou případy, kterými se zabývá do hloubky naše kontrolní oddělení. A právě případy majetkového vyrovnání při rozvodu se řeší nejčastěji," uvedla zaměstnankyně finančního úřadu Prahy 7. Pokud by policisté Erbové případně na popud berňáku skutečně prokázali krácení daní, hrozil by jí trest až na tři roky natvrdo.

Reklama

Další články

Načítám