Hlavní obsah
Článek

Zpívá tak, že odumírá okolní květena, přesto se mu podařilo vyprodat koncert rychleji než kdejaké skutečné hudební hvězdičce! Řeč je o Leoši Marešovi (47), který na své narozky s domovským rádiem pořádá jediný koncert ve svém životě. A i když se bál, aby nebyl v hale sám, rozhodně se to nestane.

„Je vyprodáno. Ve středu bylo za dva dny prodeje pryč už dva a půl tisíce lístků, zbývalo jich osm set. Teď už zmizely prakticky všechny,“ řekl nám jeden z pořadatelů.

Lístky jsou v cenách tisíc korun, deset tisíc, jeden dokonce za milión korun, k němuž dostane nákupčí od Leoše kožich. Jestli i ten už „šel do světa“, pořadatelé tají.

Mareš na koncertě uvede songy ze svých tří alb z telecího období. Prakticky spíš recituje, než zpívá (což je vzhledem k některým jeho pokusům o skutečný zpěv dobře), ale i ti, co na něj mají alergii, nemohou moderátoru upřít to, že nejde o hloupé texty plné klišé.

Je poznat, že Leoš má vysokoškolské vzdělání a umí si hrát se slovy. I proto jsou některé jeho písničky populární i po dvaceti letech.

„Nejsem zpěvák a nikdy jsem se za něj nepovažoval. Jako dýdžejovi se mi ale hodilo mít svoje vlastní věci, proto jsem kdysi natočil tři alba. Napadlo mě, že bych mohl uspořádat svůj jediný koncert v životě,“ řekl nám ve středu k vystoupení Leoš.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám