Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nejkrásnější českou modelkou se stala v noci ze středy na čtvrtek osmnáctiletá studentka cestovního ruchu Lenka Hanáková. Půvabná, ale extrémně štíhlá blondýnka nás pojede reprezentovat na světové finále Elite Model Look do Číny.

"Jsem v šoku, vůbec jsem to nečekala. Letos maturuji a do toho světové finále. Bude to fuška," neskrývala své dojetí po vítězství Lenka.

Lenka Hanáková měří 175 cm a váží 51 kg. Její BMI index je pouhých 16. Ještě před rokem světová média po smrti anorektické modelky na mole apelovala na módní tvůrce, aby nepředváděly dívky s BMI pod 19.

"Anorexie, to fakt ne. To už je moc. Jsem štíhlá od přírody. Diety nedržím. Jen si trošku hlídám jídlo, nejím například sladké. Že bych ale třeba týden nejedla? To ani náhodou. Hodně se hýbu. Chodím na jógu, jezdím na bruslích, plavu," řekla Super.cz kráska, která se pyšní mírami 79 - 59 - 86.

Vítězka Elite Model Look o modelingu nikdy nesnila. Doposud s ním neměla žádné zkušenosti. "Je to vůbec poprvé, co jsem předváděla na módním mole. Podpatky jsou pro mě v podstatě novinkou. Nikdy jsem nesnila o kariéře modelky. Krátce před finále mě na ulici potkal agent a nabídl mi smlouvu. Uvidíme, co mi to přinese," usmívá se mladičká začínající modelka.

Do zahraničí se v nejbližší době nechystá. Prioritou je pro ni maturita. "Kdybych si musela vybrat mezi modelingem a maturitou, určitě vyhraje to druhé. Já ale doufám, že to půjde skloubit. Vzdělání je základ," uzavřela Lenka Hanáková, která je momentálně nezadaná.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám