Hlavní obsah
Článek

Nedávno prodělal těžký zápal plic, a nebyl na tom psychicky dobře i kvůli tomu, že mu na stejnou nemoc zemřela maminka. Ani po týdnech léčení není ale úplně fit. Plicní odborníci Mekyho Žbirku proto posílají na pravidelnou léčbu do Vysokých Tater. A protože cesta do slovenských hor po silnici je nudná, slovenská pěvecká hvězda tam přelétává z Prahy soukromým érem!

Miro Žbirka má za sebou velmi úspěšný, ale i pracovně náročný rok, který si na samém konci vybral daň v podobě těžkého zápalu plic a následné hospitalizace. Z nejhoršího je už venku, ale stále má nařízený klid. Na radu plicních odborníků stráví velkou část rekonvalescence ve Vysokých Tatrách.

„Dá se říct, že mě to už nebaví,” psal ještě před pár týdny z nemocnice Meky na svou sociální síť. Přišly mu tisíce pozdravů od fandů a on sám tvrdí, že mu při uzdravování velmi pomohly.

„Chtěl bych poděkovat fanouškům za masivní podporu na všech sociálních sítích i v dopisech a mailech. Moc mi pomáhali, posílali energii a přáli uzdravení. Stále na tom pracuji, ale musím ještě odpočívat. Mám tak dost času přemýšlet o tom, jak jim cosi vrátit. A něco se již rýsuje. Jak se znám, nebude toho málo,“ vzkázal Miro Žbirka.

Tím tajemným projektem je letošní Vánoční Symphonic Tour 2017. Když ji pořádal před šesti lety, dlouhé týdny dopředu byly koncerty vyprodané.

„Na zotavovací pobyt v Tatrách si beru i spoustu poznámek a moc se těším, jak dám vánočnímu turné finální podobu, čím ho obohatíme a jak vás překvapíme,“ dodal Žbirka, který se objeví před vánočními svátky v Praze (19. prosince v Kongresovém centru vystoupí v rámci festivalu České doteky), Brně, Plzni, Bratislavě i Pardubicích.

Reklama

Další články

Načítám