Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Americký herec Richard Hatch, jehož nejznámější rolí dodnes zůstává postava kapitána Apolla v původním seriálu Battlestar Galactica a stejnojmenném filmu, zemřel ve věku 71 let. Podle jeho manažera Michaela Kaliskiho podlehl Hatch v úterý odpoledne v hospici v Los Angeles dlouhému boji s rakovinou slinivky. Po svém boku měl syna Paula.

Richard Hatch se narodil v kalifornské Santa Monice v roce 1945, kde také odstartoval svou kariéru na divadelních prknech, později se přesunul na Broadway v New Yorku. Televizní nabídka přišla v roce 1970, kdy dva roky hrál v soap opeře All My Children. Právě seriálové a epizodní role zaujímají četné procento v seznamu jeho hereckých rolí, nejlépe se ovšem zapsal do srdcí fanoušků sci-fi. Kromě zmiňovaného kapitána ztvárnil v pozdějších verzích série Battlestar Galactica ještě postavu populistického politika Toma Zareka.

Z jeho další filmografie jmenujme například snímky Mariňáci, Poslední četa, Vyvolávači deště či Duch podsvětí. Herec rovněž propůjčil svůj hlas řadě filmových postav a namluvil spoustu reklam.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám