Hlavní obsah
Článek

Jeden z nejlepších herců současnosti Igor Bareš (58) prožívá doslova hororové období! Krátce před koncem loňského roku zkolaboval přímo na jevišti, teď se na něj vůbec nedostal. Představitel soudce Oldřicha Janoty v populárním seriálu České televize Četníci z Luhačovic musel na poslední chvíli odříct představení ve vinohradském divadle. Nervy z finančních trablů mu vyvolaly záchvat jeho nevyléčitelné nemoci!

Už navždy bude Barešovým 'věrným parťákem' Crohnova choroba, onemocnění, které bývá laiky nazýváno požárem trávicího traktu. Ještě před několika lety se mu ozývalo pravidelně a s velkou intenzitou, týdny trávil v nemocnicích. Po nasazení biologické léčby před třemi roky se ale jako zázrakem vše změnilo. Stačilo dojít si párkrát do roka na kapačky a měl klid. Jenže problémy s penězi mu teď vyvolaly velký stres, a ten zase vyprovokoval záchvat Crohnovy nemoci, po němž nemohl pracovat!

„V pátek jsem nemohl hrát. Představení jsem musel zrušit. Nechtěl jsem totiž rozehrát inscenaci a po patnácti minutách odstoupit z jeviště. Měl jsem teploty a úporné průjmy. Stres je spouštěcí mechanismus pro Crohnovu nemoc. Nemohl jsem vůbec opustit byt. Neměl bych po ruce toaletu a s takovou indispozicí bych si zkrátka netroufl vyjít na jeviště,“ řekl Super.cz Bareš.

Psychiku mu už řadu měsíců prý podlamuje to, že mu soudy na žádost jeho bývalé přítelkyně zvýšily alimenty na dospělou dceru z předchozího vztahu z dvanácti na osmnáct tisíc. Nyní se snaží rozhodnutí zvrátit. Že se na něj ale usměje štěstí, není vůbec jisté. A coby živitel dvou malých dětí, které má s kolegyní, krásnou herečkou Antonií Talackovou, má proto starostí nad hlavu, jak vše utáhne. Není divu, že vyhledal i pomoc psychiatra.

Podle Aha!, které zprávu o odvolání představení přineslo jako první, se mu Crohnova choroba vrátila naplno. To ale Bareš odmítá s tím, že kvalita života se mu po nasazení biologické léčby rapidně změnila k lepšímu a ani současný záchvat nepovažuje za náznak výrazného zhoršení svého zdraví.

„Pevně věřím, že se mi nemoc podaří udržet pod kontrolou. Za ta léta už vím, jak se při takové krizové situaci zachovat. Mám nasazené medikamenty a podstupuji drastickou dietu. Trávicí trakt už dokáži pročistit tak, že jsem schopný provozu. Uvidím, co nastane v nejbližších dnech, ale věřím jen v to dobré,“ uzavřel populární herec.

Reklama

Další články

Načítám