Hlavní obsah
Článek

V roce 2008 se Katie Piper (27) změnil život. Po tom, co jí komplic jejího přítele polil tvář kyselinou, zůstala se znetvořeným obličejem. Rozhodla se ale bojovat a na TV Awards v Londýně demonstrovala, jak silnou ženou je. Po mnoha složitých operacích, které absolvovala, předvedla, jak moc jí to sluší, a hlavně všechny okouzlila svou pozitivní náladou a otevřeným srdcem. Upozorňujeme, že snímky ve fotogalerii jsou drastické.

Katie kdysi žila sen mnoha mladých dívek. Byla krásná, dařilo se jí v modelingu, moderovala v televizi a pracovala v reklamě. Jediné, co neměla, byl přítel, se kterým by mohla sdílet své štěstí.

Jednoho dne dostala na Facebooku zprávu od tehdy třiatřicetiletého Daniela Lynche. Velmi ji zaujal. Napsal jí, že bude následovat její kariéru. „Na jeho profilovém obrázku měl oblek na bojová umění a já dělávala nějaké propagační akce bojových umění v Británii,“ řekla Britka. Daniel se jí líbil.

Katie se s Danielem sešla, rozuměli si a začali spolu chodit. Během krátké doby ji ale začal Daniel obtěžovat. Neustále ji uháněl, telefonoval jí, zahrnoval emaily a zprávami. Rozhodla se, že se s ním rozejde.

Než svůj úmysl stačila vykonat, Daniel jí navrhl, aby spolu přespali v londýnském hotelu. Romantická noc se ale změnila v noční můru. Lynch ji znásilnil, zmlátil, rozbil hlavu a hrozil jí, že jí pořeže tvář žiletkou. Mladá žena si vše nechala pro sebe a neinformovala policii.

Katie s ním nechtěla mít už nic společného. 31. března 2008 ji ale poprosil, aby si přečetla jeho email. Ona souhlasila a šla do internetové kavárny. Cestou potkala muže v kapuci. Nesl v ruce kelímek, jehož obsah jí vychrstl do obličeje. “Ta bolest byla nepopsatelná,” popsala Katie osudový okamžik.

Lynch a jeho komplic byli odsouzeni na doživotí. Statečná Britka podstoupila nespočet operací, užívá mnoho léků, prošla si psychickým i fyzickým peklem. Založila charitu Katie Piper Foundation a publikovala autobiografickou knihu Krásná. Začala věřit v Boha, na kterého se prý nezlobí. “Bůh dal lidem svobodu volby. Pokud člověk věří na dobro, musí věřit i na zlo. Tak to na světě chodí,“ říká Katie.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám