Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ve francouzské komedii Jeana Franca Třetí do páru, již uvádí Branické divadlo, není nouze o bláznivé zápletky. Jednou z nich je ztráta řeči ústřední postavy Fleur de Sanlis. Hraje ji Vendulka Křížová (44).

„V okamžiku, kdy prezidentka soutěže královny krásy Miss Beauté Fleur de Sanlis objeví v erotickém plátku nahé fotografie poslední laureátky, hrůzou ztratí řeč. A to doslova. Není schopna vyslovit jedinou souvislou větu. Vyjadřuje se jazykem svému okolí nesrozumitelným. Kdo tedy očistí ohroženou pověst soutěže? Její dva společníci, oddaný a presidentku zbožňující Jean-Charles a intrikán Charles-Jean, dělají, každý dle svého charakteru, možné i nemožné, aby našli dvojnici, která by prezidentku na veřejnosti zastoupila. A tak se na půdě hotelu Sans-Souci roztančí kvapík, v jehož rytmu brzy ztrácíme přehled, kdo je kdo,“ čteme v synopsi na stránkách divadla.

Režisér Jaromír Janeček Křížové ve hře svěřil ne jednu, ale čtyři role (obecenstvu se představí jako Fleur, Samantha, Martina a Marie). V úloze sekretářky Alice jí sekunduje Barbora Mottlová, mužských rolí se ujali Lukáš Rous, Jan Novák, Ondřej Lechnýř a Ivan Remta.

Reklama

Další články

Načítám