Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Jak Super.cz již informoval, čeští muzikáloví zpěváci a jejich kolegyně mají hodně trudný život. Nedostávají ani niklák za několik měsíců zkoušení představení, a tak není divu, že se dostávají na pokraj krachu. I když tohle téma bylo dosud tabu, jeden z umělců to teď otevřeně prozradil. Bojí se, že nebude mít ani na jídlo a nájem!

Řeč je o Peteru O. Pechovi, představiteli hlavní role v chystaném muzikálu Rocky. Ten se divákům představí začátkem března v Kongresovém centru. Zpěváci procházejí nejnáročnější přípravou, kterou kdy zažili, kromě zpěvu a choreografie musí také denně dřít v posilovně, speciálně se stravovat, a navíc absolvovat hodiny boxu.

A Peter se bojí, jak to zvládne finančně. „Trenéři, jídlo, doplňky a další věci mě stojí hodně peněz. Neměl bych to říkat, ale počítal jsem, že až bude premiéra, tak jsem doslova na mizině. Možná nebudu mít ani na nájem. Budu se modlit a čekat na výplatu,“ řekl otevřeně Pecha s tím, že i tak do příprav jde na sto procent.

Prý mu to za to stojí, a navíc má už dnes vzhledem k výborným předprodejům a produkci, jejíž muzikály (třeba Mamma Mia!) se drží na výsluní léta, jistotu, že Rocky se bude hrát dlouho a vynaložené úsilí se mu tak vrátí na penězích i s úroky.

„Musel jsem se naučit nakupovat. Hodně toho pořizuju za akční ceny, víc kusů najednou. Dost u toho přemýšlím,“ přidal Pecha.

Jeho současný režim je až šílený. Jednou týdně si může dát nezdravější jídlo, jinak přísně dodržuje stravu. Každý den zkouší do pěti odpoledne, a když nemá představení jinde (je jeden z těch šťastných, kteří zkoušky zatím mohou dotovat z ostatní práce), až do jedenácti večer straší v posilovně.

„Všechno mi to za to ale stojí. Je to největší projekt, u kterého jsem byl, a všichni úspěchu musíme podřídit maximum,“ dodal momentálně zchudlý zpěvák.

Reklama

Další články

Načítám