Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Damien Chazelle nejspíš brzy přepíše dějiny Hollywoodu. Jeho muzikál La La Land může získat rekordní počet Oscarů a on má navíc velkou šanci převzít cenu jako nejmladší režisér. A aby těch důvodů ke spokojenosti nebylo málo, po rozvodu mu dělá společnost další atraktivní blondýnka.

Nadějný režisér byl na Oscara nominován už před dvěma lety za adaptovaný scénář k filmu Whiplash. Ten sice posbíral tři ceny, na Chazella se však nedostalo. Tehdy mu na ceremoniálu dělala společnost manželka Jasmine McGlade, s níž se už ale rozvedl. Damien za tu dobu stačil natočit opěvovaný muzikál La La Land a ulovit herečku Olivii Hamilton, která v něm má menší roli.

Chazelle se novou přítelkyní pochlubil na setkání umělců nominovaných na Oscary, kde na něj bylo nahlíženo jako na největší hvězdu. La La Land totiž může bodovat ve 13 kategoriích, čímž by překonal i filmy Ben Hur, Titanic a Pán prstenů: Návrat krále, jež posbíraly 11 cen.

Talentovaný třicátník je navíc jasným favoritem mezi režiséry. La La Land už má na kontě sedm Zlatých glóbů i cenu od amerických producentů (PGA) a režisérů (DGA). Pokud Chazelle opravdu uspěje, stane se ve svých 32 letech nejmladším oscarovým režisérem. Clint Eastwood se této pocty dočkal až v 62 letech, Martin Scorsese si musel počkat ještě o dva roky déle.

Příští držitelé Oscarů budou v Los Angeles vyhlášeni 26. února. Pokud Olivia Hamilton na ceremoniál oblékne šaty se stejně odvážným dekoltem jako na nedávném setkání filmařů, na červeném koberci bude rozhodně na co koukat.

Reklama

Další články

Načítám