Hlavní obsah
Článek

Nikdo z těch, kterých se to týká, neřekne své jméno, protože se bojí, aby ho za prozrazení největšího tajemství české muzikálové scény na hodinu nevyrazili z práce. Ale zdá se, že jedním z možná nejhorších povolání v šoubyznysu je účinkování v muzikálu. Jestli si někdo myslí, že jde o obor, v němž se dá zbohatnout, ten se asi šeredně plete! Hlasujte v anketě na konci článku.

Jde totiž o to, že takový účinkující třeba tři i čtyři měsíce v kuse zkouší dílo, a teď se podržte, zadarmo. Od rána do noci je na pódiu, nechá se komandovat od všech možných i nemožných profesí, a když už se zkoušky blíží ke konci, musí doufat, aby měsíčně měl co nejvíc představení.

„Spousta lidí by se bez půjček z bank a od rodiny neobešla. A ani honoráře nejsou u nás nijak závratné. Paradoxně kolikrát menší, než byly před dvaceti lety. Pokud nejste opravdová hvězda, nikdo vám do smlouvy nedá zaručený příjem. Ale ani těm hvězdám často ne. Dostanete tak klidně dva tři tisíce za vystoupení a těch máte deset, patnáct měsíčně. A z peněz, které člověk prvních pár měsíců uvádění vydělá, musí zaplatit dluhy, odvést daně, mít na svůj další provoz, a navíc něco ušetřit na dobu, kdy bude zase zkoušet jiný muzikál,“ prozradil Super.cz jeden ze zasvěcených.

Není proto divu, že muzikáloví pěvci a pěnice hledají naději v tom, že účinkují hned v několika muzikálech najednou a doufají, že se co nejdéle udrží na výsluní. Některým to vyjde, řadě ale ne a živoří. Jsou v pasti a kolotoči dluhů.

Když se to nepovede a muzikál zkrachuje (jako se to hned dvakrát stalo u díla Romeo a Julie), přijdou navíc o pár měsíců života a nikdo jim ztracený čas už nevrátí.

Chtěli byste za takových podmínek účinkovat v muzikálu?
Ano, pořád mají dost peněz
33,3 %
Ne, nestálo by mi to za to
66,7 %
Celkem hlasovalo 9904 čtenářů.
Související témata:
Nouze

Reklama

Další články

Načítám