Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Za dvojroli starého Fausta a Mefista ve stejnojmenném muzikálu je Pepa Vojtek (58) nominován na divadelní Cenu Thálie. A také v nové roli v muzikálu Čas růží bude za dědka. "Ta role se jmenuje Stařec," upřesnil lídr Kabátů, který sice na pódiích s kapelou řádí jako zamlada, ale na divadelních jevištích se sotva belhá.

"Nevím, jestli jsem nějaký idol žen, s Kabátem jsme si na to nikdy nehráli. Spíš máme fanoušky než fanynky, už pro klid duše. A cítím to jako výzvu, hrát něco jiného, než je člověk běžně zvyklý," myslí si. Pravdou ale je, že druhá role dědka za sebou by mohla znamenat, že už ho tvůrci zařadili do nějakého šuplíku.

"Stárneme, nikomu se to nevyhne. Už bych přece nemohl hrát dvacetiletého, i když bych to samozřejmě uhrál, ale muselo by se na mě koukat z dálky," smál se Pepa. "Vždyť už jsem byl i mrtvola v rakvi jako Drákula, jako Marcus Aurelius jsem na jevišti i umřel, takže mám natrénováno," dodal.

Stařec v Času růží je podle zpěváka spíše menší role. "Je to de facto 'trojrole', jsme na ni tři v různých věkových obdobích - malý kluk, dospělý muž a starý chlap. Což jsem já. V tom ději je to vlastně retrospektiva mého života," upřesnil.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám