Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Vyměňte sněhové závěje za sněhobílé pláže a odleťte do jedné z exotických destinací. Tipy na pět nejlákavějších destinací nadcházející sezóny si pro vás připravili specialisté portálu Dovolena.cz od Student Agency, k.s.

Dominikánská republika – skutečný tropický ráj

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Dominikánská republika je synonymem pro pohodovou dovolenou zalitou sluncem. Turistická sezóna v této exotické destinaci je právě v plném proudu a vy tak den po dni můžete objevovat zdejší dlouhé pláže s průzračným mořem. Dominikána však nadchne i ty, kteří nechtějí jen odpočívat. Najdete zde nejen tajuplný Bacardi Island, kde se podle dávných legend ukrývá pirátský poklad, ale také nejvíce národních parků z celého Karibiku, a dokonce nejstarší katedrálu na americkém kontinentě. Dominikánská republika je tak pro letošní exotickou dovolenou ta pravá!

Spojené arabské emiráty – země s vůní orientu

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Zažijte pohádku tisíce a jedné noci v jednom ze sedmi emirátů. Každý z nich má své kouzlo, které na vás dýchne na každém kroku - ať už na tradičních trzích, či v luxusních resortech. Nejznámější emirát Dubaj se pyšní snad všemi „nej“ – například největší budovou či největším nákupním centrem. Za zmínku ale rozhodně stojí i emiráty další. Ve Fuajirahu najdete nejkrásnější pláže, v Umm Al Quwainu zase objevíte romantická zákoutí. Cestujete-li na dovolenou s dětmi, navštivte zde i jeden z největších aquaparků planety – Dreamland. V neposlední řadě doporučujeme i Ras Al Khaimah, který ocení zejména ti, kteří se chtějí vyhnout ruchu velkoměsta. A navíc zde najdete hotely za nejlepší ceny.

Srí Lanka – země plná překvapení

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Slavný mořeplavec Marco Polo označil Srí Lanku za ten nejkrásnější ostrov na zemi, a není se čemu divit. Ostrov připomínající kapku vody nabízí ideální podmínky pro relaxaci na sněhobílých písečných plážích, poznávání místních historických památek, ale také spoustu sportovního vyžití. Při cestě po ostrově rozhodně nesmíte vynechat sloní sirotčinec ve vesnici Pinnevala, kde spatříte slony indické na vlastní oči. Navštivte také královské město Anuradhapura, kde sídlili sinhálští králové. Do dnešního dne jejich vládu připomínají ruiny pompézních paláců a chrámů. A pokud budete po celém dni unavení, odpočívejte na okouzlujících plážích, které nabízejí ideální podmínky pro slastné nicnedělání.

Egypt – nádherný podmořský svět

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Monumentální pyramidy, nekonečné písečné pláže a pestrobarevný podmořský svět. Láká vás to? Pak se letos určitě vydejte do Egypta, který nabízí skvělé podmínky pro odpočinek i aktivní dovolenou. Naplánujte si výlet ze svého resortu na oblíbený ostrov Mahmya, kde se nachází přírodní rezervace a jsou zde ideální podmínky pro šnorchlování a objevování zdejšího exotického podmořského světa. V Luxoru zase můžete navštívit pradávné Údolí králů, kde na vás dýchne atmosféra starověkého Egypta. A pokud jste příznivci adrenalinu, rozhodně doporučujeme projížďku čtyřkolkami po nekonečné Sahaře.

Kanárské ostrovy – pohodová dovolená po celý rok

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Zárukou skvělé dovolené jsou Kanárské ostrovy. Několik ostrůvků nabízí ideální podmínky pro každého. Na „ostrově věčného jara“ Tenerife vás nadchne krásná příroda. Ostrovu dominuje sopka Pico de Teide, která je nejvyšším bodem celého Španělska. Dostanete se na ni lanovkou a z vrcholu se můžete kochat výhledem na kontrast mezi pouštním jižním a severním pobřežím plným zeleně. Jedinečnou přírodu hledejte i na Lanzarote – tento ostrůvek vás okouzlí například vulkanickým pískem červenohnědé barvy. Až vás omrzí povalování se na pláži, vydejte se na výšlap do hor anebo navštivte Zoo Loro Parque, kde uvidíte papoušky z celého světa. Na Kanárských ostrovech se rozhodně nudit nebudete.

Další články

Načítám