Hlavní obsah
Článek

Už na premiéře muzikálu Mefisto, kde ztvárňuje titulní roli, jsme Pepovi Vojtkovi (58) říkali, že tentokrát už by si cenu Thálie za muzikál opravdu zasloužil. Pepa o tom sice žertoval, ale když byl vybrán do nejužší nominace spolu Vojtou Dykem a Romanem Tomešem, a je možnost, že si z Národního divadla ocenění opravdu odnese, byl samozřejmě potěšen.

Když stál na jevišti s kapelou Kabát, nikdy se mu o něčem takovém ani nesnilo. "V to jsem opravdu nedoufal. A když jsme s kapelou začínali, nevěřili jsme, že vůbec někdy nějakou cenu dostaneme," řekl nám Pepa, jenž už má doma spoustu zlatých desek i jedenáct Slavíků plus nějaké stříbrné a bronzové. "Ale kvůli cenám jsme to nikdy nedělali a já to kvůli nim nedělám do dneška. Dělám to kvůli lidem a kvůli sobě, protože v tom mám nějakou potěchu ducha, jak v muzikálech, tak v hudbě. Baví mě to a jsem rád, že si toho konečně někdo všiml," dodal s nadsázkou.

Kdyby cenu Thálie dostal, už teď přiznává, že by byla poněkud v ohrožení. "Čestné místo bych pro ni ve studiu našel, pokud ji tedy nerozflákám už někde cestou, protože ten večer je ještě křest cédéčka skupiny Alkehol, které křtím a ještě tam s nimi zpívám. Tak doufám, že cenu donesu v celku, když bych ji tedy obdržel," svěřil.

A má Pepa vůbec do Národního co na sebe? V obleku nebo ve smokingu jsme ho nikdy neviděli. "Oblek nemám, vypadal bych v něm úplně příšerně, ale mám sako. Něco vymyslím, ale slibuju, že nepřijdu nahý, to už jsem taky v televizi jednou udělal," smál se.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám