Hlavní obsah
Článek

Šestadvacetiletá Eden Clemett byla po čtyřech porodech mámou na plný úvazek a jediným koníčkem pro ni bylo vaření a následná konzumace svých výtvorů. V nejtučnějším období vážila 137 kil a její životní styl se stal hrozbou i pro čtyři potomky.

Novozélandská mamina měla už od dětství sklony k tloustnutí. Čtyři těhotenství se podepsala na její postavě, již navíc vydatně přiživovala nezdravým jídlem. Eden trávila celé dny v kuchyni, kde pekla nejrůznější dezerty a sušenky, jež následně spořádala se svými dětmi. A aby toho nebylo málo, vše se vydatně zapíjelo slazenými nápoji. Colu dopřávala dokonce i ročnímu synovi Noahovi.

„Už v jedenácti letech jsem vypadala jako těhotná. Nikdy jsem nechtěla být tlustá. Vyděsilo mě, když jsem viděla, jak na děti přenáším své špatné stravovací návyky,“ řekla Eden, která se stala poprvé maminkou už v 19 letech. Kvůli dětem nakonec přehodnotila svůj vztah k jídlu, začala zdravě jíst a přidala pravidelný pohyb.

Po odtučňovací kúře je o 66 kil lehčí a spolu s přebytečnými kily zmizely i obavy o budoucnost jejích potomků. Teď už si na snídani čtyři toasty s arašídovým máslem rozhodně nedá a dbá o zdraví celé rodiny.

Reklama

Další články

Načítám