Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Představitelka Marcely Rubešové z již ukončeného seriálu Velmi křehké vztahy je po smrti. Zuzana Dřízhalová (†36) zesnula v pátek kolem druhé hodiny odpoledne ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze. "Selhaly jí životně důležité orgány," prozrdil nám s pláčem rodinný přítel.

Dřízhalová se s vážným rakovinovým onemocněním lymfatických uzlin potýkala celkem třikrát. Herečka, kterou diváci znají také coby Elišku z pokračování Nemocnice na kraji města, od začátku září ležela na Karlově náměstí na klinice hematoonkologie.

"Zuzana již dvakrát s rakovinou bojovala. Naposledy v roce 2004. Před dvěma lety jí ale bohužel diagnostikovali opět maligní lymfom, jen jiného typu. Nyní leží na jednotce intenzivní péče. Nemoc ji bohužel zasáhla drtivou silou. Kolabují jí i plíce a musela být napojena na umělou plicní ventilaci," uvedl pro Super.cz zdroj z blízkého okolí herečky krátce před jejím úmrtím. Bohužel vyšetření ve čtvrtek ukázala, že agresivní chemoterapie nezabrala.

"Se Zuzanou jsem se znal už z Velmi křehkých vztahů, naposledy jsme spolu před prázdninami točili Ordinaci v růžové zahradě, kde mi hrála bývalou manželku. Vůbec jsem netušil, že se jí nemoc vrátila. Nemluvila o tom. Nemám slov, je mi to strašně líto," neskrýval pohnutí herec Saša Rašilov, když jsme ho o úmrtí kolegyně informovali. "To je strašné. Zuzana mi v pokračováních Nemocnice na kraji města hrála dceru. Byla to moc statečná ženská a zdálo se, že rakovinu překonala," řekla nám šokovaná Jana Štěpánková. "Zuzana byla extrémně milý člověk. Všichni, co jsme ji znali a měli ji rádi, na ni budeme vzpomínat jen v tom nejlepším. Sice jsme tušili, že znovu bojuje s rakovinou, ale doufali jsme, že svůj boj vyhraje," uvedla mluvčí televize Prima Jana Mrákotová, kterou zpráva o úmrtí Dřízhalové osobně velmi zasáhla.

"Nedávno jsem se Zuzanou točila reportáž. Přiznala, že se jí nemoc vrátila, ale byla tak plná optimismu a vůbec nepřipouštěla, že by to mohlo dopadnout špatně. Moc na naše poslední setkání vzpomínám," prozradila Super.cz moderátorka Top Star magazínu Mirka Roubíková.

Herečka byla jedenáct let vdaná za herce a scénografa Hynka Dřízhala. Nedávno spolu adoptovali miminko. Manžel ji podle rodiny denně v nemocnici se slzami v očích navštěvoval. "Celá moje rodina, ale hlavně manžel Hynek, drží jako skála. Na to všechno, čím jsme si prošli. Nedovedu si představit, že by se mi mělo něco stát, přišel už o oba rodiče. Mám zkrátka povinnost zůstat naživu," řekla Dřízhalová před třemi lety v rozhovoru pro Vlastu. Svůj slib ale bohužel nemohla dodržet.

Zuzaně v boji s rakovinou před lety chyběly informace a tak s dalšími pacientkami založila občanské sdružení Lymfom Help, které podporuje právě pacienty s onemocněním lymfatického systému a nabádá laiky, aby své obvodní lékaře při prvních náznacích potíží (například noční pocení, hubnutí, slabost, únava, nechutenství, zvětšení uzlin, bolest kdekoliv) nutili k odbornějším vyšetřením než je pouhý odběr krve.

Reklama

Další články

Načítám