Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Televizní diváci ji znají ze seriálu Ordinace v růžové zahradě 2, kde Andrea Růžičková, dříve Kerestešová, hraje ambiciózní lékařku Mariku Lukáčovou, již víc než vztahy mezi lidmi zajímá vlastní kariéra. Její představitelka je ale zcela opačného ražení. Když byla oslovena, aby i s manželem Mikolášem Růžičkou odjela ještě s partou dobrovolníků z organizace Bez Mámy do Tanzanie pomáhat budovat sirotčinec, neodmítla. Vrátila se před pár dny.

Andrea na vlastní kůži poznala, co je to bída i to, že štěstí se neměří penězi. Prožila nezapomenutelné chvíle, i když bez obav se to neobešlo.

„I když jsem toho už hodně procestovala, čím je člověk starší, tím stoupá i strach. Z toho, že ta země je jiná. Afrika je skutečně drsná. Byla jsem před 7 lety v Kamerunu, nebyla jsem vůbec připravená na ty podmínky a hodně těžce jsem to snášela,“ prozradila v reportáži pořadu Volejte Novu herečka s tím, že tentokrát se psychicky připravila lépe.

V extrémních podmínkách se ale přihodí situace, na které se zkrátka připravíte jen těžko. „Když jsme přijeli 18. prosince, říkali, že začíná období dešťů a že to bude v pohodě a vody bude dost. Ale my jsme přijeli a bylo absolutní sucho. Je globální oteplování a to je problém, lidé musí vydržet se zásobami o měsíc déle. Ty podmínky jsou drsné. Místo dostatku vody nás čekala voda na příděl. Jak na mytí, tak na pití. V Africe jsi pořád špinavá a dostaneš malý kyblíček, jdeš do malé místnosti, kde ho na sebe naliješ a jsi vděčná, že ten kyblíček máš,“ povyprávěla o cestě, na niž nikdy nezapomene – i díky fotografiím, které tam pořídila.

Reklama

Další články

Načítám