Hlavní obsah
Článek

V 80 letech skonala americká herečka Mary Tyler Moore, která našla uplatnění především na televizní obrazovce. Přestože její život nebyl příliš idylický, diváci ji milovali v zábavných pořadech.

Oblíbená herečka, která se dočkala nominace na Oscara za hlavní roli ve filmu Obyčejní lidé, skonala v Connecticutu v obklopení svých přátel a milovaného manžela Roberta Levina, za něhož se provdala v roce 1983.

Mary neměla příliš radostné dětství. Její matka Marjorie Hackett měla dlouhodobě sklony k alkoholismu a rodinu zanedbávala. Závislost se bohužel projevila také u jejího vnuka. Syn uznávané herečky také bojoval s alkoholem, což v roce 1980 vyústilo v jeho smrt. Problémový Ritchie se zastřelil, což ovšem nebylo prezentováno jako sebevražda, ale nehoda způsobena závadou na zbrani, která byla následně stažena z trhu.

Navzdory nepřízni osudu Mary Tyler Moore rozdávala radost a diváky bavila v The Dick Van Dyke Show. Následně se dočkala i několika vlastních televizních talk show. Na Oscara sice nikdy nedosáhla, ale ve své sbírce měla tři Zlaté glóby a pět televizních cen Emmy.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám