Hlavní obsah
Článek

Dámy, líbí se vám? Tenhle urostlý černoch teď hodně pracovně pobývá v Česku a dokonce se učí i česky zpívat. Americký herec Luther Raphael Simon k nám přijel, aby dával „na budku“ místním frajerům.

Získal totiž roli v očekávaném muzikálu Rocky, v němž bude hrát boxerskou hvězdu Apolla. A tak se představitelé hlavní role, legendárního Rockyho, mají na co těšit.

Luther hrál už v mnoha světových hvězdných muzikálech, namátkou ve Lvím králi, Bídnících, díle Rent nebo Hairspray!. A učí se naši mateřštinu. Zjevně ale nebude šišlat a připomínat tak Mirečka z komedií o Básnících.

„Mám soukromou učitelku a piluju češtinu každý den přes videohovory. Na oplátku ji učím anglicky,“ chlubí se Simon. Kromě učitelky češtiny má i lektora výslovnosti, aby nezněl směšně.

Než se postaví mezi provazy v Kongerovém centru, kde má dílo premiéru hned zkraje března, opráší si roli, kterou zná už v německé verzi, v níž také vystupoval.

„Znám charakter postavy, vím, co říká a je pro mě výzva se slova naučit v několika jazycích,“ přidal.

Dámy se ale nejvíc budou těšit asi na to, až se bude svlékat do půl těla při muzikálových boxerských zápasech. „Apollo je světový šampión a diváci musí věřit, že v ringu stojí opravdový mistr. Musíte mít energii, sílu a přesvědčivost vítěze,“ dodal Luther, který se prý těší i na obří scénu se všemi vychytávkami, jež zatím v Česku nemá obdoby.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám