Hlavní obsah
Článek

Nedávno zesnulý herec Michal Pavlata (†71), který byl divákům znám především z dabingu, zemřel po dlouhém boji s nemocí. Ještě nedávno se přitom kamarádovi svěřil, že se mu podařilo chorobu porazit. Nakonec ale byla bohužel silnější!

„Zní to jako fráze, ale Michala je mi neuvěřitelně líto. Před pár měsíci jsem se ho ptal na zdraví. ‚Ta svině se zahnala,‘ říkal nadšeně. Byl rád, že všechny výsledky vyšetření má v pořádku. Jen si stěžoval na to, že moc zhubl. Když jsme se pak o pár týdnů později potkali, zdálo se, že trochu přibral, tak jsem byl rád, že se mu zdraví zlepšilo. Konkrétně ale o nemoci nikdy nemluvil, nikdy neřekl, že by šlo o rakovinu,“ vzpomíná pro Super.cz herec Jiří Krampol (85).

Ten s Pavlatou spolupracoval na cédéčku ke knize Moje Praha Miloše Schmiedbergera o Pavlu Vrbovi. Zesnulý herec na desce natočené v září 2016 zábavně vzpomíná třeba i na velkou a neměnnou lásku k alkoholu, kterou měl s Vrbou společnou. Mluvené slovo (šlo o jeho poslední práci) obstarával právě s Krampolem. V soukromí byli velcí kamarádi, a proto je jeho kolega zdrcený víc než kdy jindy při podobné zprávě o odchodu někoho z branže.

„Před rokem jsem se jeho vizáže zděsil, vypadal na umření. Ale měl šťastnou povahu, byl pořád pozitivní, takže ho to ani tenkrát nepoložilo. Ale bohužel už tu není. Od mládí to byl na herce až moc chytrý kluk, psal krásné fejetony, byla s ním strašná sranda. Byl to báječný člověk, herec a dabér,“ dodal posmutnělý Jiří Krampol.

Podle něj Pavlata před pár lety ovdověl a podle všeho bylo jeho manželství bezdětné.

Kdysi randil s Jaroslavou Obermaierovou, která ho ale opustila kvůli jinému. Možná ale byla poslední, s kým se před svým skonem stihl rozloučit.

Reklama

Další články

Načítám