Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Ačkoliv většina spotřebitelů v Evropě i nadále kupuje kávu v hypermarketech, poptávka po kávových specialitách se rok od roku zvyšuje. Stále více lidí neváhá zaplatit v obchodě či kavárně za kvalitní kávu podstatně vyšší cenu. Jsme na to v Česku připraveni?

I když jsou Češi známí tím, že se snaží ušetřit všude, kde to jen jde, opravdoví milovníci kávy se nebojí sáhnout hlouběji do své kapsy, aby uspokojili své chuťové buňky. Za kvalitní kávu jsou ochotni dát i podstatně vyšší cenu, ovšem pouze za příslib výjimečných vlastností kávy. Nemalý význam pro ně má i země, odkud káva pochází.

Foto: Super.cz
Maximální kvalitu surové kávy zajišťuje jen uchovávání v konstantních podmínkách.

Nespokojí se s žádným kompromisem, a tak často nakupují výběrovou kávu od specialistů online. Oblíbené jsou rodinné pražírny i velké firmy.

Foto: Super.cz
Než se dočkáte své kávy, je zapotřebí dlouhý proces vytváření pražícího profilu.

Zájem o speciální druhy kávy se odráží i v nabídce kaváren

Na zvyšující se poptávku po speciálních druzích kávy reagují i kavárny, které se snaží nakupovat kávu od méně známých či specializovaných pražíren.

Foto: Super.cz
Během vytváření pražícího profilu hledá pražič ideální fázi a sílu pražení, která je pro konkrétní druh kávy nejvhodnější.

To nám potvrdil Jiří Plšek, pražič české pražírny Coffeespot, která přiváží kávová zrna z plantáží celého světa, profesionálně je praží, ručně balí a čerstvé expeduje do kaváren, firem, obchodů i k jednotlivým zákazníkům. Patříte také k těm, kteří nedají dopustit na kvalitní šálek kávy?

Foto: Super.cz
Také nedáte dopustit na kvalitní šálek kávy? My mu dokážeme obětovat cokoliv...

Autor: Linda Tomsa Kalašová

Další články

Načítám