Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Když se zprávu o smrti svého bývalého přítele Michala Pavlaty (†71) dozvěděla, propukla v nezadržitelný pláč. Herečka Jaroslava Obermaierová (77) se zesnulým kolegou prožívala na DAMU první studentskou lásku. A i když je pak rozdělila nevěra, zůstali celoživotními přáteli. Pavlata se pár dní před skonem s bývalou přítelkyní rozloučil.

„Vůbec jsem netušila, že je na tom Míša tak zle. On se nesvěřoval, o zdravotních potížích skoro nemluvil a snažil se pořád žertovat. Volal mi před pár dny. Asi se loučil a já to nepochopila,“ řekla Jarka Aha! plačtivě.

Dvojice se nikdy dřívějším vztahem a jeho peripetiemi netajila. Sám Pavlata se často téměř chlubil tím, že s Obermaierovou chodil o dva roky déle než ona s ním. Měla ctitele a těm se pak věnovala víc. Přesto se měli dál rádi.

Pavlata byl u diváků znám především jako dabingový herec. Kdo by si nepamatoval třeba milovníka dechovky v prvním díle vánoční hitovky Sám doma? V Česku hřmotný chlapík hovořil jeho hlasem. Stejně tak s nadšením ukázal své dabingové umění coby hlavní úchyl v komedii Něco na té Mary je. Málokdo také ví, že daboval Jiřího Korna v pohádce Honza málem králem.

Ve filmu odehrál řadu malých rolí, tou největší byl asi dr. Radek v Upírovi z Feratu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám