Hlavní obsah
Článek

V sobotu zesnulý slavný dabér s nezaměnitelným hlasem Michal Pavlata (†71), kterého diváci mohou pamatovat i třeba z filmu Babovřesky 2, kde hrál vikáře Fáberu, bojoval se zákeřnou nemocí dlouho, ale bohužel marně. Podívejte se do fotogalerie na jeho poslední snímky a přečtěte si dojemné vzpomínky jeho přítele!

„Spolupracovali jsme na cédéčku k mé knize Moje Praha. V ní jsou mé fotky Prahy, hlavně je ale o textaři Pavlu Vrbovi. Kniha je plná jeho textů, Michal pak na něj na disku vzpomíná, jeho slova jsme proložili písničkami různých interpretů, ke kterým Vrba napsal texty. Byla to Pavlatova poslední velká práce. Natáčeli jsme to v září a v listopadu knihu i s cédéčkem křtili. Dlouho jsem musel čekat, až mu bude lépe, takže jsme nahrávání neustále oddalovali,“ vzpomíná fotograf Miloš Schmiedberger.

Podle něj bylo natáčení náročné, Pavlata ho dal s vypětím všech sil, navenek ale dál vtipkoval, jako by se nic nedělo. „Potkal jsem ho naposledy před třemi týdny náhodou v lékárně. Byla s ním jako vždy velká legrace, bohužel ale už bylo poznat, že je na tom velmi špatně,“ přidal Schmiedberger s tím, že herec nikdy o své nemoci nemluvil.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám