Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Už i televizní diváci viděli film Lída Baarová, kde si herečka Zdenka Procházková zahrála hlavní představitelku v pokročilém věku. Paní Zdenka už oslavila devadesáté narozeniny, ale stále z ní čiší vitalita a bez práce si nedokáže představit život.

"Lídu Baarovou jsem hrála jenom jako starou a neměla jsem moc scén, ale dělala jsem to ráda. Ale představte si, že já jsem ten film vlastně pořádně neviděla. Když šel v televizi, nemohla jsem ho vidět, protože jsem byla zrovna ve Vídni, kde účinkuji v jednom seriálu. Bylo mi to strašně líto, protože při premiéře to bylo takové hektické, takže jsem si to pořádně neužila. Byla bych si to v té televizi vychutnala, ale bohužel nebyl čas. Ale byla jsem velice ráda, že mi pan režisér Renč tu roli dal, protože jsem v Česku hodně dlouho nic nedělala, spíš v Rakousku a v Německu. Tady jsem se propadla vyloženě do neznáma. Tak jsem byla ráda, že jsem mohla zase něco dělat, řekla Super.cz.

Zdenka Procházková byla sice o něco mladší než Lída, ale znala se s ní až moc dobře. Dokonce se říká, že ji Karel Höger, za nějž byla Procházková provdaná, s Baarovou i její sestrou Zorkou podvedl.

"Znala jsem ji. Když jsem byla na konzervatoři, tak jsem byla pozvána na večírek, který pořádala Nataša Gollová ke svým 32. narozeninám. A tam byl samozřejmě kdekdo. A tam jsem poznala i Baarovou, Mandlovou, Hermanovou, Sváťu Beneše nebo Raoula Schránila. Všechny tehdejší hvězdy," vrátila se k jejich prvnímu setkání herečka.

I když už je v pokročilém věku, paní Zdenka si nestěžuje. "Člověk se na sebe podívá do zrcadla a zjistí, o kolik je starší. Devadesát je devadesát a s tím se nedá nic dělat. Teď jsem nedávno četla v německých novinách, že tam zemřela nějaká 105letá paní, byly tam její fotografie, a to jsem já proti ní hadr. Mám ještě patnáct let na to, abych ji dohnala. A zdraví? Zaplať pánbůh. Znáte ten starý vtip, že když se člověk ráno probudí a nic ho nebolí, tak je mrtvý. Zvláště v těchto letech. Sem tam mě něco bolí, ale nic si z toho nedělám. Já žiju ráda," usmívala se.

Jen pracovní nabídky v Česku jí chybí. "Po té Baarové se nic většího neobjevilo. Ale já beru všechno. Já mám práci ráda. Tím, že nemám děti a jsem sama, všechno kolem mě už pomřelo, kromě jedné sestřenice, která se o mne sem tam stará, tak je pro mne práce moje dítě. Kdybych neměla práci, tak si lehnu k televizi, usnu a už se neprobudím," uzavřela.

Reklama

Další články

Načítám