Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Roztomilá čtyřletá Scarlett Wright je na první pohled úplně normální holčička plná energie, která všude kolem sebe dokáže svým úsměvem šířit skvělou náladu. Ve skutečnosti je ale velmi výjimečná. Patří mezi pouhých 130 lidí na světě, kteří se narodili s vzácným syndromem, poprvé popsaným v roce 1945, nazvaným Adamsův-Oliverův syndrom (AOS). Spočívá v tom, že pacientům nikdy nevyrostou chodidla ani ruce.

Malé Scarlett z anglického městečka Talke v hrabství Staffordshire chybí prsty na nohou a částečně i na pravé ruce a v důsledku syndromu má ještě na hlavě místo, kde jí nerostou vlasy. Díky speciální obuvi ovšem zatím žije úplně běžným životem svých vrstevníků a má také jeden obrovský sen, chce se stát baletkou. Tanci se zatoužila věnovat poté, co loni spatřila tančit bývalou anglickou balerínu Darcey Bussell, která je od roku 2012 jednou z porotkyní taneční soutěže Strictly Come Dancing.

Rodiče holčičky Kershwin Barlow (25) a Johnathan Wright (28) se nyní snaží získat pomocí sbírky zhruba 200 liber (6200 korun) na speciální baletní piškoty, ve kterých by jejich dcera mohla začít s trénováním.

Reklama

Další články

Načítám