Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Textař a básník Pavel Vrba (†73), který zemřel nečekaně minulou středu na následky cévní příhody, byl podle svého letitého kamaráda, producenta Borka Severy, do poslední chvíle před nešťastným kolapsem plný optimismu a laškoval se všemi okolo. Na Vrbovy zřejmě poslední fotografie se podívejte ve fotogalerii.

Naposledy se slavný textař ve společnosti objevil pár dnů před svou smrtí právě na zahradní párty svého kamaráda. Tu pravidelně navštěvoval rok co rok. „Byl v perfektní náladě, žoviální jako vždycky. Pochvaloval si hotové texty pro Karla Gotta a připravované texty pro Lucii Bílou. Když jsem ho doprovázel k taxíku, domlouvali jsme se na křest nového Gottova alba Sentiment a na naše oblíbené šneky. Ty jsme si pravidelně na Štědrý den dávali v restauraci u Golema,“ vzpomíná s dojetím v hlase Severa.

O Vrbových zdravotních problémech jeho kamarádi neměli prý ani potuchy: „Pavel si nikdy nestěžoval a byl optimista. Jeho poslední fotky to jenom dokazují. Pavel byl pro mě už za mého mládí ikonou a panem textařem. Toho, že jsem jej za posledních dvacet let mohl poznat osobně, si velice považuji,“ dodal Severa.

Poslední rozloučení s talentovaným textařem a básníkem, který má na svém kontě takové hity jako songy Jasná zpráva, Jedeme dál, Říkej mi, V stínu kapradiny nebo Šaty z šátků, proběhne tento čtvrtek přesně v poledne ve Strašnickém krematoriu. Odpoledne po obřadu se uskuteční přátelské setkání všech kamarádů a spolupracovníků Pavla Vrby.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám