Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Skutečný fotografický unikát se objeví v nabídce aukčního domu Palm Beach Modern Auctions na Floridě. Jedná se o set snímků celebrit pořízených v letech 1977 až 1980 v proslulém podniku Studio 54 na Manhattanu. Většina záběrů přitom dodnes nebyla nikde uveřejněna.

Snímky jsou dílem zesnulého fotografa Richarda P. Manninga, který byl častým hostem podniku stejně jako téměř každý, kdo na přelomu 70. a 80. let něco znamenal. Na dosud utajovaných fotografiích se nacházejí kromě jiných i Andy Warhol, David Bowie, Michael Jackson, John Travolta, Elton John, Sylvester Stallone, Cher, Truman Capote, Brooke Shields nebo Calvin Klein.

Fotograf známý pod přezdívkou RPM se ovšem nezaměřoval pouze na celebrity, ale chtěl především zachytit tehdejší atmosféru, a tak se na jeho snímcích objevují i další hosté podniku pořádajícího nezapomenutelné ‚after párty‘, před nímž se každou noc tvořily dlouhé fronty...

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám