Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Zpěvačka Iveta Bartošová (†48), jíž vzal soud na základě předběžného opatření syna Artura Štaidla (27), vzdává boj a dobrovolně chlapce přenechává jeho otci. Ten nejenže chlapci pořídil obaly na sešity, nový batoh a notebook, ale postarat se o něj umí i jinak. Navíc nepoužívá nestřídmě alkohol. Takže je úplný opak Ivety. "Soud bude pravděpodobně jen formalitou," uvádí právník Arturova otce Ladislava Štaidla Josef Lžíčař.

"Dnes jsem udělala krok k vyřešení péče o Artura. Nechci žádný soud a žádný nebude. Jsem ráda, že to nechce ani Láďa," napsala ve svém veselém deníčku ze života Bartošová. Jenže se poněkud plete. "Soud rozhodně bude muset proběhnout. Zatím totiž bylo vydáno pouze předběžné opatření. Případnou změnu výchovného prostředí Artura musí ještě posvětit soud při jednání," uvádí právník s tím, že Bartošová k soudu jít nemusí.

A proč Iveta o syna už nebojuje? Podle našich informací zpěvačka nechce, aby se opakovala situace ze začátku roku 2008. Tehdy se totiž u soudu probíraly zprávy o jejím alkoholismu (například jak opilá nabourala do myčky aut) a všechno se také vzápětí dostalo do novin. I dnes by bylo možné spoustu pikantností projednávat. K tomu ale nedojde.

"Otec s matkou mohou uzavřít dohodu a pokud ji posvětí orgán péče o dítě, soudní přelíčení může být už jen formalitou," dodal Lžíčař. Podle našich informací k jednání dojde pravděpodobně začátkem října. Ladislav Štaidl dostane Artura do výhradní péče, jeho styku s matkou ale nebude bránit.

Reklama

Další články

Načítám