Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Bojové sporty si získávají v Česku stále více popularity. A to i mezi slavnými. České celebrity často nechybí na bojových večerech v publiku, ale najdou se i tací, co si troufnou stoupnout do ringu. Aktivním bojovníkem jen například Daniel Landa (55) nebo bubeník skupiny Chinaski Marpo alias Otakar Peřina.

Asi největším odborníkem na bojové sporty je pak přítel České miss Renaty Langmannové (37)  Ondřej Novotný. Ten totiž patří mezi nejoblíbenější moderátory bojových večerů. Už tento pátek bude třeba v Karlových Varech moderovat večer bojovníku GCF: Karlovy Vary. Na něm se v ringu představí velká hvězda tuzemských bojových sportů Jaroslav Poborský.

Velké očekávání mají od pátečního večera znalci bojových umění i z jiných důvodů. Mnozí jsou hlavně zvědaví na výkon MMA bojovníků z klubu KBC Příbram MMA. Borci z toho týmu totiž oslnili na červnovém turnaji mladých talentů v Říčanech. Čtyři z šesti mladých Příbramáků zvítězili KO už v prvním kole, navíc způsobem, který zvedal diváky v Říčanech ze sedadel. „Klub KBC Příbram jsme sice založili už v roce 1996, ale věnovali jsme se hlavně kickboxu a boxu. Jakousi větev zaměřenou na MMA jsme v Příbrami vytvořili něco málo před rokem,“ popisuje jeden z trenérů příbramský bojovníků čtyřiačtyřicetiletý Ladislav Erdelyi.

„Výkon, jaký naši kluci předvedli v Říčanech, mě samozřejmě těší. Ale vítězství určitě nebylo to hlavní, proč jsme s MMA u nás v Příbrami začínali. Chtěl jsem prostě vytvořit další alternativu pro mladé, aby se vyhnuli kriminalitě a drogám. Z vlastní zkušenosti vím, že když je člověk mladej, tak může udělat spousty hloupostí. V mém mládí tehdy ale neexistoval nikdo, kdo by mi ukázal směr, jak se těm špatným situacím vyhnout. Doufám, že mě se u nějakých mladých kluků podaří ukázat jim, kudy jít a kudy raději ne. A kdyby se mi to povedlo jen u jednoho, tak celá ta práce pro mě stejně bude mít smysl,“ zapáleně popisuje Erdelyi, který do mladých zápasníků investuje spousty energie, volného času, ale i vlastních peněz.

„Nedávno jsme tady vybudovali novou tělocvičnu. Nebyla to úplně levná záležitost, i když jsme si na ní spoustu věcí udělali sami. Staré prostory ale byly naprosto nevyhovující, takže jsme to prostě museli udělat, aby lidé viděli, že to tady s tímhle sportem myslíme vážně. Jsme přesvědčený, že se ukáže, že postavit v Příbrami novou tělocvičnu byla dobrá investice. Všem, kteří nám pomáhají v čele se starostou Příbrami pan Řihákem bych chtěl tímto moc poděkovat,“ říká holohlavý příbramský patriot.

Takže už tento pátek 16. žáří GCF: Karlovy Vary.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám