Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herec a moderátor Petr Vágner (46) má za sebou náročný osmikilometrový závod Spartan Extreme Winter Race v Dolní Moravě v Jeseníkách. Přestože je už ostříleným borcem těchto závodů, v mrazivých teplotách v jednu chvíli kolaboval!

"Asi tři kilometry před cílem jsem do obou nohou dostal šílené křeče. Nemohl jsem na nich ani stát, takže jsem si musel sedat, abych jim ulevil. Občas jsem při běhu táhl jednu nohu za sebou," popisuje Vágner.

Nakonec závod s dvaceti překážkami v drsném zimním počasí a terénu, kdy musel s ostatními v první skupině prošlapávat trasu závodu, na které byl místy sníh až po pás, zvládl v čase 1 hodina a 37 minut. Na celkového vítěze neztrácel více než 34 minut.

Medaili, kterou v závodu získal, věnuje zemřelé kamarádce. Její sestra po závodu Petrovi v gratulaci napsala: „Tak doufám, že tě i nějak popohnala.“ Na startu přitom stálo téměř dva a půl tisíce závodníků a někteří závod nedokončili.

"Až na dvě překážky, kde jsem musel dělat trestné cviky, jsem to dal v pohodě. Přípravu jsme s trenérem nepodcenili a vyplatilo se. Běhání v mrazu a ve sněhu je ale úplně jiný kafe. Když na hory, tak už jenom na snowboard," dodal Petr.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám