Hlavní obsah
Karen Mchitarjan
Článek

Jeden z nejlepších českých tanečníků Yemi se dal na focení. Během osmi nejprestižnějších evropských festivalů, na kterých amerického rappera Kanyeho Westa doprovázely právě Yemiho tanečnice ze studia DAP totiž slavný tanečník vzal do ruky fotoaparát a zdokumentoval úspěch svých svěřenkyň.

„Na každém kontinentě se snažíme najít ty největší talenty. Za dobu spolupráce s Westem jsem již vyhlašoval konkurzy v Austrálii, v Maroku a na mnoha místech USA, mezi kterými byli například New Orleans, Milwaukee, Chicago, New York a Los Angeles. Tentokrát šlo ovšem o velmi prestižní konkurz, protože narozdíl od předchozích koncertů měl celý tým společně cestovat tři týdny. Byla to pro mě velká zodpovědnost. Tanečnice jsme mohli vybírat ve Francii nebo v Londýně. To jsou metropole známé vysokou úrovní tanečníků. Ale já jsem přesvědčený, že české i slovenské tanečnice se dnes vyrovnají mezinárodní konkurenci. Bylo to poprvé, co jsem viděl Američany sledovat se zaujetím tančit naše holky na jejich hudbu s otevřenou pusou,“ svěřil se Super.cz Yemi, který sám dobře ví, jak je těžké projít podobným konkurzem, který připravil pro zájemkyně z řad tanečnic.

„Když mi bylo osmnáct, sám jsem se přihlásil do tanečního týmu Michaela Jacksona. Tehdy jsem ale neprošel prvním kolem, protože se jim nezdála moje výška. Nevyzkoušeli si ani, jak tancuju. Takhle to v téhle branži chodí. Nejdřív musíte projít face controlem a pak teprve můžete ukázat, co ve vás je,“ prozradil Yemi, který má ale na svůj vzor alespoň jednu památku.

„Od jedné kamarádky jsem dostal zlatý knoflík z Michaelova saka, který mám vystavený doma. Až budu mít velký výstup, sám si ho přišiju na sako, aby mi přinesl štěstí,“ pochlubil se tanečník, pro kterého práce pro Westa evropským festivalem neskončila. Ten se totiž nechal slyšet, že s Yemim hodlá spolupracovat i nadále. Od října je naplánováné další turné, právě k desce Watch The Throne s raperem Jay-Z, tentokrát napříč USA. Zajímavostí je také, že pro něj Yemi ve spolupráci s režisérkou Ruth Hogben, což je video-režisérka Lady Gaga, natočil také videoklip k Westovu dalšímu singlu Lost In The World, který by měl mít premiéru co nevidět.

Yemi se ale nevěnuje jen profesionálním tanečníkům. Pro milovníky tance připravila taneční škola Dance Academy Prague skvělou nabídku. Od 19. září do 30. září může kdokoliv bezplatně navštívit libovolnou taneční lekci v DAPu a vybrat si takto taneční styl, který mu vyhovuje.

Reklama

Další články

Načítám